ErasmusSevilla.reismee.nl

Goodmorning, Goodmorning !

Hello !

Vandaag geen Spaanse intro want de vrijdag staat vanaf nu gelijk aan Engels en Frans !
Zoals eerder vermeld, krijgen we de kans om mee te draaien in een Spaanse school waar zowel Engels als Frans gegeven wordt. Frans is hier de 2de buitenlandse taal, dus dit is een keuzevak, maar praktisch elke klas krijgt hier Engels! Een hele prestatie vinden we zelf.
Ons eerste lesuur begon bij een groep van 13-14 jarigen en we werden ontvangen met een leuk 'goodmorning' liedje. Je dag begint opslag goed! Het is een katholieke school, dus een gebed aan het begin van de les is hier dan ook nodig. Met volle moed begonnen we mee te bidden, tot we doorhadden dat alles hier in het Engels ging; we weten dus wat we moeten oefenen

Tongue out

De klasgroep werd in 3 verdeeld: een groene, oranje en rode groep. De kleuren spreken al voor zich.Onze taak bestond eruit het huiswerk te overlopen en wat extra oefeningen te doen op het spreken. Het huiswerk ging vlot, maar hierna schakelden we over naa een groepsgesprek en stelden we onzelf wat voor, beantwoorden vragen van de leerlingen en stelden zelf ook wat vragen. De tijd vloog voorbij en we moesten door naar de volgend les. Dit was een Franse les bij, ik gok, 15-16 jarigen. Hier werd de groep slecht in twee verdeeld, dus we hadden elke opnieuw een groep. De bedoeling was om oefeningen uit het boek opnieuw te maken en de leerlingen zoveel mogelijk te laten praten. Maar opnieuw kwam het er op neer dat wij het meest aan het woord waren door te vertellen wat we kwamen doen en dergelijke. Als er dan al eens aan het onderwerp was begonne, was er altijd wel een afleiding. Het werd een zeer grappige les met heel wat annekdotes. Na deze les kwamen we opnieuw in een deel van de eerste les terecht, maar deze keer kregen ze Frans. We moeten toegeven dat deze leerlingen hun talen toch wel redelijk goed beheersen! Chapeau daarvoor!
Het viel toch op dat het Frans wat verder zit. Het verwarrendste is dat, als we nu Spaans willen spreken, we er steeds Franse en Engelse woorden tussen gooien.
Om 12u zat onze eerste dag als juf er alweer op en de leerlingen houden van ons
Laughing

We besloten om eens te paseren aan 'San Pablo', het sportdomein waar ook het basketstadion van de Sevilliaanse ploeg gevestigd is. Daarna gingen we door naar Nervión, waar het eerste cadeau voor Mathis, het neefje van Stepanie dat vanavond samen met zijn ouders en zus in Sevilla toekomt, een feit! We zagen het goed zitten en stapten verder richting el centro. We vonden de officiële basketwinkel van de Sevilliaanse en het was een ware teleurstelling. De winkel was maar een scheet groot, maar er waren wel nog rebajas !Het tweede cadeau voor de jarige Mathis is ook een feit! En Stefanie kocht voor haarzelf natuurlijk ook nog iets. Na deze laatste aankopen gingen we richting appartement want Stephanie werd rond 20u al aan het hotel van haar tante verwacht. We besloten te voet te gaan om nog wat van het zalige weer te genieten. Onderweg kwamen we een groep footballplayers tegen. Ze gaven gratis kaarten weg voor hun match, dus waarom niet.
Vanavond zullen we waarschijnlijk nog een stapje gaan zetten, maar eerst volgt een dutje, want de wekker die stond vanmorgen op 6u30.
Duuuuuss,,

¡ Buenas noches y hasta mañana !