ErasmusSevilla.reismee.nl

Hi, my name is ...

Hola

Vandaag was het weer lestijd. 's Morgens ging Stephanie gaan volleyballen en 's middags hadden we les van Pepe. Zoals hij had vermeld tijdens onze vorige ontmoeting, werden we vandaag voorgesteld aan de ganse klasgroep (= zo'n 50 studenten). Hij legde kort onze situatie uit en daarna was het onze beurt om ons voor te stellen. De eerste ronde was in het Spaans (voor dit beschikken we wel over voldoende Spaanse kennis). Daarna volgde een korte uiteenzetting in het Engels (wat we studeren, waar we wonen, het beroep van onze ouders, ...) Aan de indrukken op de gezichten van de studenten was duidelijk af te lezen dat ze er geen snars van begrepen.
Na deze inleiding begon de les. Het ging over Makarenko, maar de essentie is ons toch ontgaan.
Daarna kwam een groepsgesprek over een taak dat blijkbaar moest gemaakt worden. Juan, onze 'helpende' hand, zei ons wat we moesten vertellen als ons het woord gegeven werd.
Stefanie was de pineut en gaf een mooie uitleg in het Engels, waar opnieuw geen student ook maar iets van begreep. We kunnen hieruit dus besluiten dat wij meer Spaanse basiskennis hebben (en dat is er niet veel!) dan dat zij hier Engels spreken.
Na deze les ging het huiswaarts en keken we wat tv. Stephanie was zo moe dat ze in de zetel in slaap viel, waarop Stefanie in haar kamer wat ging werken aan haar eindwerk.

Hasta mañana.