El primero día a la universidad !
14 feb. 2012
🇪🇸
vanuit Spanje
¡ Buenas noches !
Vandaag mochten we voor de eerste keer naar de lessen. We keken er zeer naar uit, maar ontzagen wel het vroege uur: de lessen hier starten al om 8u !
Vol goede moed en met wallen onder de ogen vertrokken we vroegtijdig naar de unif zodat we nog wat tijd hadden om het juiste lokaal te vinden. De klas zat al behoorlijk vol, maar we vonden nog een lege bank om ons te placeren. Vol spanning wachten we het begin van de les af.
Alles ging, zoals gedacht, in het Spaans, maar het ging zo vlug dat we er niks, maar dan ook niks van begrepen. Blijkbaar hadden we al een opdracht gekregen. Het meisje naast ons, Victoria, stelde voor om samen met haar en Lucia te werken. Een goed idee, want wij wisten niet wat er moest gebeuren. Ze probeerden het met handen en voeten uit te leggen, maar tevergeefs. De twee dames besloten dan om de taak alleen te maken zodat wij wat tijd hadden om na te denken over ons tweeluik dat nog moet gemaakt worden. Tot onze grote verbazing moest die taak ook worden voorgesteld aan de klas. Dit zagen we al helemaal niet zitten. Groep na groep zagen we naar voor gaan en telkens hoopten we dat het nog niet onze beurt was. En we hadden geluk! Wij zijn pas volgende week aan de beurt, waardoor we nog even tijd hebben om alles 'voor te bereiden'.
Op naar het volgende lesblok van 2u, of dat dachten we. We waren al iets later doordat de vorige les uitgelopen was, maar dat is daar blijkbaar niet erg. Iedereen komt er binnen en gaat er buiten wanneer het van pas komt. Na een korte uitleg, waarvan we alweer niet veel begrepen, stond iedereen plots recht en verliet het lokaal. We vertelden de leerkracht wie we waren, en zij vertelde ons dat ze niet onze leerkracht was, deze was namelijk ziek dus de les ging niet door.
Yes! Voor Stephanie zat de eerste lesdag er al op en Stefanie die had nu 2 springuren. Samen gingen we op zoek naar de sporthal waar Stefanie straks haar eerste les 'baloncesto' zou hebben.
We liepen samen naar huis, Stefanie kleedde zich om en Stephanie besloot nog wat verder te werken aan haar baso-dossier.
Morgen een nieuwe dag met nieuwe lessen, we kijken er al naar uit!
Hasta mañana.

Morgen een nieuwe dag met nieuwe lessen, we kijken er al naar uit!
Hasta mañana.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}